Člani

3.SNL SEVER (vodi ga MNZ Celje)
trener: Peter Irman 031 633 613
tehnični vodja ekipe: Dragan Vasić
trener vratarjev: Roman Kronovšek
fizioterapevti: Leon Ločičnik, Branko Kitak, David Trap, Matic Nežmah
Članska ekipa NK Šmartno 1928 v sezoni 2016/2017: Urh Andročec, Nace Ermenc, David Hrastnik, Jani Kavnik, Nik Koren, Martin Lenošek, Matevž Lenošek, Jan Meh, Žan Part, Rok Satler, Žiga Smodiš, David Trap, Matjaž Trop, Tomaž Veler, Jure Gojznik, Andrej Gačnik, Miha Irman, Andraž Roškar, Nejc Zabukovnik, Mario Stojakovič, Tilen Kompan, Semin Omerović, Safet Gavranović, Žan Verdev, Alex Urh

dsc02971

 

Razpored tekmovanja 3SNL – Sever 2016-2017 – pomlad

Šmartno 1928 pred sezono 2016/2017

 

V soboto, 20. avgusta, se je začela nova prvenstvena sezona tudi za ekipe vijolic. Najprej je začela enajsterica selekcije U15, ki se je ji je uspelo uvrstiti v prvo slovensko nogometno ligo – vzhod. Starejši dečki so pred začetkom sezone ostali brez dolgoletnega trenerja Marka Lenoška, ki ga je zamenjal Stane Božičevič. Zapustili so jih tudi nekateri ključni igralci, vendar so prišli novi, ki pa potrebujejo čas, da se navadijo na nove razmere, ki jih zahteva najvišji rang tekmovanja v Sloveniji. Glavni namen, da fantje pridobijo dragocene izkušnje in da z borbenostjo poskusijo doseči čimveč točk. Člani, ki nastopajo v 3.slovenski nogometni ligi – sever, so svojo sezono začeli 21.08.2016, ko so na domačem igrišču gostili NK Mons Claudius (na žalost so izgubili). S kakovostno ekipo, ki bazira na domačih igralcih, bi morali zasesti vsaj sredino lestvice.

Zoran Stojko Krevzel, ki je postal predsednik Športnega društva Šmartno ob Paki na izrednem občnem zboru, se z novim upravnim odborom trudi, da bi se razmere v klubu stabilizirale. Še vedno ostaja v ospredju skrb za člane vseh ekip. Z obilo truda so se zapolnile kadrovske vrzeli v vseh selekcijah, z vodilom, da je glavnina trenerjev in fantov iz domačega oziroma bližnjega okolja šmarške občine. Veliko veselje prinaša zanimanje za ekipo U7, ki je bila uvedena lani na novo in deluje kot popoldanski krožek na šmarški osnovni šoli. Ekipe mlajših selekcij nimajo previsoko postavljenih tekmovalnih ciljev. Ideja je, da se mladinci in kadeti ponovno uvrstijo v 2.SML/2.SKL VZHOD. Glavno gonilo tega podviga bodo mladinci, ki imajo dobro ekipo na čelu s trenerjem Simonom Oblakom. Kadeti (trener Josip Vugrinec) pa so uspeli sestaviti zanimivo ekipo šele sredi avgusta, zato potrebujejo še nekaj časa, da se spoznajo in uigrajo. Velika želja je, da bi se tudi selekcija U13 (trener Denis Delamea), ki je lani izpadla iz 1.MLD MNZ Celje, vrnila nazaj tam kamor spada, vendar se je potrebno zavedati, da bo napredovanje omenjene ekipe mlajših dečkov zelo težko, saj je ekipa v večini sestavljena iz letnika 2005. Tudi selekciji U11 (novi trener Klemen Zapušek) in U9 (trener Žan Kolar) obetata veliko, kar so pokazale že prve tekme. UO se trudi, da je razpoloženje v ekipah dobro, da so medsebojni odnosi zdravi in da se bodo v klubu ob dobrem delu vsi počutili dobrodošle. Dela se v dobrobit kraja, predvsem pa otrok, saj je namen kluba pripeljati jih v naravo, v družbo vrstnikov, proč od računalnikov.

 

Z optimizmom v novo sezono (povzetek iz članka v Našem Času)

Članska ekipa NK Šmartno 1928 ima v sezoni 2016/2017 novega trenerja – Dobrivoja Stevanoviča, njegov pomočnik je Peter Irman, ki je ekipo uspel rešiti pred izpadom v nižji rang tekmovanja v sezoni 2015/2016. Ta je pritrdil, da je ekipa precej drugačna v primerjavi z minulo sezono. »Zapustilo jo je kar precej igralcev. Nekateri so odšli v Avstrijo, drugi so nehali igrati. V novi sezoni smo se naslonili predvsem na domače fante in igralce iz bližnje okolice, ki so »produkt« našega kluba. Moram jih pohvaliti, saj so v pripravah na sezono, ki smo jih začeli 11. julija, pokazali izredno voljo do dela. Kar se da se bomo trudili dobro nastopiti.«

Po Irmanovih besedah so pripravljalne tekme pokazale, da so dobro pripravljeni, saj so iz tekme v tekmo odpravljali slabosti in lahko z optimizmom zrejo v sezono 2016/2017. Na vseh igralnih mestih imajo alternativo, še največja kadrovska vrzel je pri vratarjih, a upa, da bodo tudi to težavo rešili v najkrajšem možnem času. Kakšna so pričakovanja? Zanesljivo – pravi Peter Irman -  si v Šmartnem želijo bistveno drugačno sezono v primerjavi s preteklo. S tem motivom so začeli priprave relativno zgodaj. Fantje, ki niso poklicni igralci, se tega zavedajo. Če jim bo služilo zdravje in ob malo športne sreče znajo presenetiti. Spodbuda s tribun jim bo dobrodošla. »Šmarško občinstvo je nogometno izobraženo, ve kaj je dober nogomet. Na igrišču bomo mi tisti, ki jih bomo morali prepričati, da bo na tribunah več navijačev in da bodo ti zadovoljni odhajali,« je še dejal Peter Irman.

Comments are closed