Članska ekipa pred pomladanskim delom

Članska ekipa je s pripravami na spomladanski del prvenstva pričela 16.1.2017. Trener Dobrivoje Stevanović in njegov pomočnik Peter Irman imata na seznamu 24 igralcev, med katerimi so tudi štirje novinci. Iz Velenjskega Rudarja se je ekipi pridružil Šećerović Amer, iz Šentjurja je prišel Žnidar David, ki je bil član našega kluba že v mlajših selekcijah, po polletnem igranju v Avstriji se je v klub vrnil vratar Vašl Patrik, kot prost igralec pa je ekipo dopolnil še Nikolić Saša. Dodaten plus pa bodo tudi igralci, na katere trenerja v jesenskem delu zaradi poškodb nista mogla računati in se po večmesečni odsotnosti počasi vračajo v normalen proces treningov. Nekaj igralcev je tudi odšlo. Med njimi so Gavranović Safet, Omerović Semin, Zagajšek Janez in Urh Aleks. Spremembo je doživel tudi strokovni štab, kjer je dosedanjega trenerja vratarjev Kronovšek Romana zaradi službenih obveznosti nadomesti dolgoletni vratar naše prve ekipe Pusovnik Tadej.

Po dobrem mesecu bazičnih priprav v domačem okolju se je ekipa za tri dni odpravila tudi na mini priprave na obalo, kjer je v Piranu na igrišču z umetno travo opravili nekaj odličnih taktičnih treningov s poudarkom na uigravanju. Tam so odigrali tudi eno pripravljalno tekmo z avstrijskim nižjeligašem SV Wildon in jim morali priznati premoč 0:2.

received_1664312290262372

V pripravljalnem obdobju je ekipa odigrale še nekaj preostalih prijateljskih srečanj:

NK Rudar Trbovlje : NK Šmartno 1:0

NK Šampion (U19) : NK Šmartno  1:1 (Veler)

NK Peca : NK Šmartno 2:6 (Trop, Šećerović, Lenošek, Ermenc, Zabukovnik, Junior)

NK Šmartno : SV Ruden (Avstrija) 2:1 (Lenošek, Hrastnik)

NK Šmartno : NK Zreče 1:1 (Šećerović)

Kljub zelo mladi ekipi, službenim in študijskim obveznostim sta trenerja zadovoljna s prisotnostjo in vnemo večine igralcev,ki sestavljajo ogrodje ekipe in se upravičeno nadejata obstanka in ohranitve tretje ligaškega statusa, v prihodnosti pa s pridobljenimi izkušnjami in dodatnim trudom tudi nadgradnjo le tega.

Dodajamo članek iz Našega Časa z dne 08.03.2017 (avtorica Tatjana Podgoršek):

Trudimo se vsi

Članska ekipa, ki jo čaka prva spomladanska prvenstvena tekma v tretji slovenski nogometni ligi Sever v sezoni 2016/2017 začenja v nedeljo, 19. marca ob 15. uri prav tako na domačem igrišču. Njen nasprotnik bo ekipa AjDAS Lenart. Priprave na drugi del sezone je začela 15. januarja. Je nekoliko spremenjena, saj so jo nekateri igralci zapustili, so jo pa dopolnili z nekaterimi novimi. Tako kot ostale selekcije je tudi članska opravila glavnino priprav doma, izjema so bile tridnevne priprave v Piranu prejšnji mesec. Tu so med drugim odigrali prijateljsko tekmo s tekmecem iz Avstrije, na osnovi katere se v spomladanskem delu tekmovanja nadejajo boljših rezultatov kot v jesenskem, v katerem so v 14 tekmah zbrali 9 točk in se uvrstili na predzadnje mesto prvenstvene lestvice. »Izkupiček ni bil takšen kot smo si ga želeli, a verjamemo, da se bo dobro delo obrestovalo in da bo naš trud nagrajen. Še vedno imamo mlado, dokaj neizkušeno ekipo, zaradi česar smo plačali nekaj cene v jesenskem delu,« meni pomočnik trenerja članske ekipe Peter Irman (glavni trener je Dobrivoj Stevanovič).

Tako kot v prvem delu prvenstvene sezone tudi za spomladanski del stavijo na trdo delo, ki jim ga uprava kluba omogoča v največji možni meri. Hkrati pa se zavedajo – tako Irman – omejitev, ki jim otežujejo hitrejše napredovanje. Zaradi obveznosti fantov (nekateri so v službah, drugi študirajo) njihova udeležba na treningih ni vedno mogoča, čeprav poskušajo obveznosti prilagoditi po najboljših močeh. »Trudimo se vsi kolikor je v naši moči in ocenjujemo, da smo se na začetek spomladanskega dela sezone dobro pripravili.«

Na treningih in na pripravljalnih prijateljskih tekmah so poleg fizične pripravljenosti poskušali predvsem popraviti učinkovitost, ki je bila največja rak rana jesenskega dela prvenstva. Peter Irman meni, da niso igrali slabo. »Igrali smo všečno, si priigrali veliko priložnosti, česar pa nismo nadgradili z zadetki. Če bomo pri tem uspeli v spomladanskem delu, lahko hitro pridobimo nekaj točk, ki nam bodo omogočile mirnejše nadaljevanje prvenstva. Vsi upamo še na kanček več sreče, ki nam bo v želji pri doseganju naših ciljev nedvomno koristila,« je še dela Peter Irman.

 

Članska ekipa v spomladanskem delu sezone 2016/2017: Urh Andročec, Nace Ermenc, Andrej Gačnik, Jure Gojzdnik, David Hrastnik, Miha Irman,Tilen Kompan, Nik Koren, Matevž Lenošek, Jan Meh, Gregor Obrez, Andraž Roškar, Žiga Smodiš, Rok Satler, Mario Stojaković, David Trap, Matjaž Trop, Tomaž Veler, Žan Verdev, Nejc Zabukovnik, novinci – Saša Nikolić, Amer Šećerović (NK Rudar), Patrik Vašl (povratnik), David Žnidar (NK Šentjur); ekipo so zapustili: Safet Gavranović, Semin Omerović, Janez Zagajšek in Aleks Urh.

 

Comments are closed