Martinko 2022

Šmartno ob Paki je širši okolici in Sloveniji že vrsto let poznano kot okolje, kjer ima nogomet svojo vlogo in pomen v lokalni skupnosti. Del te tradicije je nogometna šola, kjer tudi letos vabimo vse otroke na 3-dnevni poletni nogometni kamp Martinko.

Namenjen je otrokom iz bližnje in širše okolice – dečkom in deklicam v starosti od 6. do 14. let ne glede na nogometno znanje in članstvo v drugih klubih, saj je na prvem mestu druženje z vrstniki. Ker gre za dnevno druženje (otroci so pri nas med 9 in 17 uro), je primeren tudi za vse tiste, ki so navezani na dom, starše, bratce in sestrice. Pred pričetkom vadbe bomo otroke razdelili v starostne skupine, tako da bo vadba primerna za vsakogar.

Naša dnevna druženja se bodo začela v petek, 1.julija 2022 in zaključila v nedeljo, 3.julija 2022, ko se bodo otroci preizkusili na prijateljskih tekmah. Sledilo bo druženje s piknikom, kamor Vas že sedaj vljudno vabimo ter pozivamo, da skupaj z otroki preživimo aktivno popoldne za dober namen.

CENA NOGOMETNEGA KAMPA MARTINKO 2022

Člani športnega društva Šmartno ob Paki s poravnano članarino 50 EUR
Ostali  60 EUR

ZARADI OMEJENEGA ŠTEVILA PRIJAV PRIJAVA ŽAL NI VEČ MOŽNA !!!


Namen in cilj

Šmartno ob Paki je širši okolici in Sloveniji že vrsto let poznano kot okolje, kjer ima nogomet svojo vlogo in pomen v lokalni skupnosti. Del te tradicije je nogometna šola, kjer tudi letos, že šesto leto zapored vabimo vse otroke na 3-dnevni poletni nogometni kamp Martinko.

Namenjen je otrokom iz bližnje in širše okolice – dečkom in deklicam v starosti od 6. do 13. let ne glede na nogometno znanje in članstvo v drugih klubih, saj je na prvem mestu druženje z vrstniki. Ker gre za dnevno druženje (otroci so pri nas med 9 in 17 uro), je primeren tudi za vse tiste, ki so navezani na dom, starše, bratce in sestrice. Pred pričetkom vadbe bomo otroke razdelili v starostne skupine, tako da bo vadba primerna za vsakogar.

Naša dnevna druženja se bodo začela v petek, 1. julija 2022 in zaključila v nedeljo, 3. julija 2022, ko se bodo otroci preizkusili na prijateljskih tekmah. Sledilo bo druženje s piknikom, kamor Vas že sedaj vljudno vabimo ter pozivamo, da skupaj z otroki preživimo aktivno popoldne za dober namen.

  • Popularizacija nogometa in pritegnitev otrok v redni trenažni proces
  • Zbrati finančna sredstva za nakup športne opreme in ureditev infrastrukture v športnem parku
  • Omogočiti 3-dnevno druženje vsem zainteresiranim otrokom ne glede na ekonomski in socialni položaj
  • Promocija NK Šmartno 1928 v SAŠA regiji
  • Privabiti nešteto nasmehov na obrazih zadovoljnih otrok in staršev

Program 2022

Pred pričetkom nogometnega kampa Martinko 2022 bomo za vse udeležence pripravili osnovne informacije dogajanja na kampu, ki bo med 1.7. in 3.7. potekal v Šmartnem ob Paki.

Udeleženci morajo obvezno imeti s seboj žogo, kopačke ali športne copate, plastenko za pijačo ter športno opremo (hlačke, majice). Priporočamo, da imajo s sabo vsaj 2 majici na dan, dodatne hlačke, in nogavice, brisačo, trenirko, kopalke in anorak. Za opremo in osebno garderobo tekom poletnega kampa skrbijo udeleženci sami. Otroci morajo imeti urejeno zdravstveno zavarovanje ter s seboj prinesti zdravstveno kartico.

S športnimi pozdravi,
Bogdan Trop, predsednik ŠD Šmartno ob Paki
Mitja Ločičnik, vodja kampa


Ambasadorji kampa Martinko 2022

Letos se nam bodo kot ambasadorji kampa Martinko 2020 pridružili kar trije znani obrazi s sveta nogometa, ki so svoje nogometno znanje začeli nabirati v našem klubu:

Nik Omladič

Nik Omladič je svoje nogometne korake začel prav v klubu NK Šmartno 1928, nato pa je še kot 17-letnik prvič  zaigral v članski konkurenci za ekipo NK Rudar, ki se je prav z njegovo pomočjo prebil v 1.SNL. Nik je za klub ob velenjskem jezeru skupno zbral 78 nastopov in zabil 6 zadetkov. Leta 2010 je podpisal pogodbo z ekipo NK Olimpija, za katero je igral 5 let. 9. januarja 2015 pa se je Nik Omladić preselil v Nemčijo, natančneje k ekipi Eintracht Braunschweig. Za ekipo Eintracht Braunschweig je v dveh sezonah in pol zbral 65 nastopov in zadel 4 zadetke. Pred predlansko sezono se je preselil v Greuther Fürth, kjer pa je kar nekaj časa počival zaradi poškodbe in zbral 20 nastopov za ekipo Greuther Fürth. Avgusta 2019 se je je preselil k ekipi F.C. Hansa Rostock, za katero je odigral 12 tekem, dosegel 3 zadetke in 4 asistence, nato pa moral zaradi poškodbe ramena predčasno zaključiti sezono. 

Poleg tega je bil Nik Omladič tudi reprezentant reprezentanc U18, U19, U20, U21, šest nastopov pa je zbral tudi za člansko izbrano vrsto Slovenije.


Lara Prašnikar

Tudi Lara Prašnikar je svoje prve nogometne korake naredila v Šmartnem ob Paki. Lara je vse do leta 2016 igrala za ŽNK Rudar Škale,  prav na svoj 18. rojstni dan pa je podpisala tudi svojo prvo profesionalno pogodbo z nemškim prvoligašem Turbine Postdam, za katerega je v 50 nastopih zabila že 27 zadetkov. Lara je tudi članica ženske nogometne reprezentance Slovenije. Ker je nogometni kamp Martinko namenjen tako fantom kot dekletom se je Lara z veseljem odzvala našem vabilu in bo še posebej z veseljem pogledala dekleta na našem kampu.


Klemen Bolha

Tudi Klemen Bolha je otrok šmarške nogometne šole. 27-letni branilec trenutno zastopa barve Aluminija. V svoji karieri je branil barve litovskega Žalgirisa, NK Šmartno 1928, NK Rudar in NK Šmarje pri Jelšah.


Lana Golob

Lana Golob je tako kot Lara in Nik svoje prve nogometne korake naredila v Šmartnem ob Paki. Nato jo je pot vodila v ŽNK Rudar Škale in ŽNK Radomlje. Lana je članica italijanskega prvoligaša Napoli.

Slovenska centralna branilka je prvič zaigrala za slovensko žensko nogometno reprezentanco že aprila 2018, nato pa se odpravila na študij v ZDA, kjer je igrala za ekipo univerze VCU (Virginia Commonwealth University). V dveh sezonah je zbrala že 33 nastopov za svojo ekipo in dosegla 2 zadetka.

Lana trenutno igra v močni italijanski prvi ligi, kjer zastopa barve ekipe Napoli.


ŠPORTNO DRUŠTVO ŠMARTNO OB PAKI

Šmartno ob Paki 117

3327 Šmartno ob Paki

Sekretar kluba - GSM:041/693-314

Nogometni kamp Martinko - GSM:041/741-814

Search