Včeraj je bil v Šmartnem ob Paki znova pravi športni praznik. Domači nogometni klub je v okviru praznovanja 90-letnice nogometa v Šmartnem ob Paki pripravil slavnostno sejo, na kateri so se spomnili zgodovine kluba, predstavili sedanjost in pogledali tudi v prihodnost nogometa v Šmartnem ob Paki. Prireditev so popestrila dekleta plesne skupime M-dance ter voditelja Karmen Petek in Ivo Milovanovič, legenda športnega komentatorstva naše nacionalne televizije. Ob tej priložnosti so se organizatorji zahvalili zaslužnim nogometnim delavcem in sponzorjem ter vsem, ki pomagajo razvoju nogometa v Šmartnem ob Paki.
Tako je plaketo za pomoč pri delovanju NK Šmartno prejela Občina Šmartno ob Paki, priznanja za dolgoletno pomoč in delo v klubu sta prejela Ivan Povše in posthumno Vojko Petek, dobitniki zahval pa so bili: Bojan Rakun, Peter Irman, Ludvik Golob, Ivan Napret, Ferdinand Krbavac, Vlado Dobnik, Robi Doler, Jože Pokleka, Drago Pusovnik, Nataša Zabukovnik, Matjaž Podgoršek, Bojan Prašnikar, Nerka Tajnšek, Srečko Bervar, Jože Veršnik, Osnovna šola bratov Letonja, Bojan Rakun, Peter Irman, Ludvik Golob, Ivan Napret, Ferdinand Krbavac, Vlado Dobnik, Robi Doler, Jože Pokleka, Drago Pusovnik, Nataša Zabukovnik, Matjaž Podgoršek, Nerka Tajnšek, Srečko Bervar, Jože Veršnik, Osnovna šola bratov Letonja, BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje, MPT, d.o.o., Kmetijska zadruga Šaleška dolina, z.o.o. ter Nogometni kamp Martinko. Ob 90-letnici nogometa v Šmartnem ob Paki je bil izdan tudi zbornik, ki ga je, v kolikor ga niste dobili včeraj na prireditvi, moč dobiti v klubskih prostorih v času uradnih ur.

Ob tem častitljivem ljubileju pa so se na naše povabilo odzvali tudi pri 14-kratnem državnem prvaku NK Maribor in kot prvo pripravljalno tekmo prihajajoče sezone izbrali prav Šmartno ob Paki, kar je za naš kraj res izjemna čast.
In polne tribune stadiona so imele kaj videti, saj so Mariborčani prišli v Šmartno on Paki v polni zasedbi in kmalu po začetnem udarcu naše reprezentantke Lare Prašnikar z hitro in atraktivno igro sicer do vrha napolnili mrežo novih tretjeligašev NK Šmartno 1928, a tako za domače fante kot gledalce je bila tekma prvovrstna izkušnja in pravi spektakel. Potrebno je poudariti profesionalen odnos ekipe NK Maribor, saj so si kapetan Marcos Tavares in nekateri soigralci vzeli čas tudi za naše najmlajše navdušence ter jim podarili avtogram in se z njimi fotografirali.
Da je NK Maribor lahko vzgled delovanja tudi na drugih področjih dokazuje vzorno urejena slačilnica po odhodu gostujoče ekipe, za kar gre zahvala njihovemu vodji logistike Janku Veseliču.

Nogometni tekmi je sledila zabava s skupino Art, ki je poskrbela, da se je pozitivno ozračje s tekme preselilo tudi pod prireditveni šotor in trajalo še dolgo v noč.

Še enkrat več se je potrdilo, da nogomet živi v srcih prebivalcev Šmartnega ob Paki in okolice ter da se bomo v klubu trudili tudi v prihodnje vzgajali uspešne nogometaše in nogometašice ter skrbeli, da bo mladina v urejenem okolju odraščala v pravem športnem duhu.

NK ŠMARTNO 1928 : NK MARIBOR 0:10 (0:5)

Glavni sodnik: Matej Jug. Pomočnika: Marko Mitrović in Nik Šabec.

NK ŠMARTNO 1928: Mušič, Pavič Kac, Kompan, N. Zabukovnik, Zavolovšek, Trop, G. Zabukovnik, Hrastnik, Trap, Agić, Veler. Igrali so še: Aravs, Gačnik, Roškar, Đokić, Založnik, Šegota, Podkrižnik, Kopušar, Kolšek, Mihevc. Trener: Ramiz Smajlović.

NK MARIBOR – prvi polčas: Cotman (43′ Pirić), Milec, Šuler, Uskoković, Viler, Vrhovec, Pihler, Hotić, Kramarič, Tavares, Zahović. Drugi polčas: Pirić, Štor, Ivković, Doumbia, Kolmanič, Dervišević, Ahmedi, Bohar, Bajde, Mešanović, Mlakar. Trener: Darko Milanič.

Strelci: 0:1 Zahović (10), 0:2 Zahović (16), 0:3 Hotić (24), 0:4 Šuler (27), 0:5 Tavares (32, 11m), 0:6 Mlakar (47), 0:7 Ahmedi (50), 0:8 Mešanović (58), 0:9 Mešanović (68), 0:10 Ahmedi (89)

Fotogalerijo dogodka si lahko ogledate v Galeriji !

Comments

0